בקונסרבטוריון ישנה מורשת של תזמורות כלי נשיפה וכלי קשתהנגינה בתזמורות והרכבים היא גולת הכותרת המביא לידי ביטוי הפסיפס האנושי המופלא שקיים בקונסרבטוריון ואנו מאמינים כי הנגינה יחד מהווה מטרה נעלה בחינוך המוזיקלי.בתזמורת ובגופי הביצוע אנו נחשפים לקסמה ולכוחה של המוזיקה בקירוב לבבות ובאיחוד בין ילדים ,נוער ומבוגרים למען מטרה משותפת.
מקצת מהחשיבות הנגינה בקונצרטים במסגרת הקונסרבטוריון :
נגינת סולו או נגינה בקבוצה בקונצרטים דוחפת את הנגן הצעיר למצויינות ולעבודה יסודית על יצירות הרבה מעבר לעבודה בכיתה .
נגינת סולו וההכנה דוחפת גם את המורה האישי ליצירת מצויינות אצל תלמידו במעמד חגיגי .
לתת במה לתלמיד להראות את ההישגים האישיים בעבודה הפרטנית עם המורה
מטרה נוספת היא מתן הזדמנות לביטוי אישי של כל נגן צעיר והתייחסות לעצמו כאל מוסיקאי מבצע.
יצירת חוסן אישי וערך עצמי באמצעות ההתמודדות ויצירת ניסיון בעמידה מול קהל
יצירת חוסן בהתמודדות עם מצבי לחץ .
התנסות בביצוע יצירות עם ליווי פסנתר והגשתם באופן שלם כפי שהתכוון המלחין .
סיכום לעבודה מתמשכת על יצירה או קטע נגינה גם לתלמיד וגם למורה לפני המעבר לשלב הבא
האזנה לתלמידים אחרים נתינה ושאיבת השראה מנגינתם וחשיפה לרפרטואר נוסף .
פאן נוסף המערב את ההורים כשותפים לעבודה הפרטנית בשיעורי הנגינה
באמצעות הקונצרטים ניתן לגלות כישרונות יוצאי דופן ולפתחם .
שיתופי פעולה בין התלמידים ובין המורים ליצירת קטעים משותפים מביא לגיבוש וליצירת מקום בטוח לילדים ולכל הצוות .
יצירת מחוייבות לעמידה בזמנים , לתכנון זמן , להכרות עומק של המלחינים והיצירות. דיבור לפני קהל . לבוש בימתי , נהלים אוניברסליים בהופעה בימתית ועוד .
הרכבי הנגינה ,המקהלות והתזמורות של הקונסרבטוריון יוצאים להופיע בפני קהילת המועצה, אף מחוצה לה, בכנסים של משרד החינוך.ובפסטיבלים בארץ ובעולם ובכך מעניקים חוויה נוספת בדרך המוסיקלית .
התזמורת הייצוגית
ניצוח : מנחם גרודזינסקי
תזמורת הנוער הייצוגית לכלי נשיפה, זכרון יעקב, מהווה את "ספינת הדגל " של הקונסרבטוריון ,נחשבת לאחת מתזמורות הנוער הטובות ביותר בישראל וכוללת בתוכה כ-30 תלמידים בין גילאי 12 – 18. התזמורת עבדה בשנים האחרונות תחת שרביטו של המוסיקאי דודי דוידוב שהיה אחד מהמנצחים המובילים והטובים בארץ בתחומו ונפטר בטרם עת. משנת 2024 לקחת את השרביט המנצח מנחם גרודזינסקי , מנצח מוביל בתחומו הן בתחום תזמורות נוער והן כמנצח תזמורות ביג בנד , מנחם גם מנהל את האולפן למוסיקה ברגבה . תחת שרביטו התזמורת שואפת למצוינות ומקצועיות, ומופיעה באופן סדיר
בתזמורת בא לידי ביטוי הפסיפס האנושי המופלא שקיים בקונסרבטוריון ילדים יהודים וערבים, דתיים וחילונים, עולים ממדינות שונות, תלמידים מבתים ברמות סוציו-אקונומיות שונות, מהגרים ועולים חדשים – כולם מנגנים יחדיו ומפתחים גאוות יחידה. התזמורת הינה חלק מהפלטפורמה בה אנו מגשימים את חזון הקונסרבטוריון – להוות בית מוזיקלי חם ותומך לכל נגן ונגנית מצטיינים בראשית דרכם.
אנו מאמינים כי הנגינה יחד מהווה מטרה נעלה בחינוך המוזיקלי. בתזמורת אנו נחשפים לקסמה ולכוחה של המוזיקה בקירוב לבבות ובאיחוד בין אנשים שונים למען מטרה משותפת.
התזמורת מופיעה בקונצרטים חגיגיים, בפסטיבלים , באירועים בקהילה, בכנסים ארציים של משרד החינוך ובחו"ל
תזמורת העתודה
ניצוח – אלון זיסר
תזמורת העתודה לכלי נשיפה של קונסרבטוריון כוללת 30 תלמידים בין גילאי 8 – 12. זוהי הזדמנות עבור תלמידי כלי הנשיפה ברמת ביניים להיחשף באופן מעמיק ליצירות ולנגינה משותפת ברמה מתקדמת. הנגינה בתזמורת כזו בגיל כה צעיר מעניקה לתלמידים דרך ייחודית ללמוד כיצד לתקשר דרך המוזיקה וליהנות מהאחדות הנוצרת מכך.
התזמורת מופיעה בקונצרטים בפסטיבלים יוקרתיים ובאירועים חגיגיים ברחבי הארץ.
, בפסטיבלים , באירועים בקהילה, ובכנסים ארציים של משרד החינוך
טרום התזמורת הצעירה
ניצוח – קרין בן יוסף
טרום התזמורת הצעירה לכלי נשיפה , הנה מפגש ראשון של התלמידים המתחילים עם עולם הנגינה בצוותא , התזמורת מאגדת בתוכה את הנגנים החל מהחודש הרביעי ללמידה פרטנית , מאפשרת לתלמידים להכיר ולהיפגש עם נגנים בכלים נוספים , חוץ משלהם ולנגן איתם יחד . התזמורת למעשה מפגישה את יוצאי הפרוייקט מכל בתי הספר בעיר . פותחת אופקים ומקנה מושגים ראשונים בנגינה בתזמורת . התמדה , דיוק, הקשבה .
ההרכב הקולי הייצוגי
בהדרכת איריס בריל
ההרכב הקולי הייצוגי /מקהלה מאגדת בתוכה 20- 15 זמרים בגילאי 12 – 18 ומופיעה בסגנונות שונים, ביניהם קלאסי, מודרני, שירי עם ושירים ישראלים. השירה במקהלה מהווה עבור הזמרים הצעירים בית מוזיקלי בו הם יכולים לשאוף למצוינות בתוך סביבה חברתית חמה ותומכת.
הרכבים קאמריים – אנסמבלים
אנסמבל החלילים הייצוגי
בהדרכת : חפציבה זר אביב
אנסמבל החלילים הייחודי של קונסרבטוריון מאגד בתוכו כ7 תלמידי חליל מתקדמים המבצעים בווירטואוזיות מגוון עיבודים ליצירות קלאסיות ועד עממיות . הנגינה באנסמבל מקדמת , מגבשת את הצליל ומעמיקה את החברות ובמקביל גם את ההקשבה ההדדית ושיתוף הפעולה מוסיקלי. נגינה של חליל אחד היא נפלאה , נגינה של כמה השזורים זה בזה היא התעלות.
האנסמבל הייצוגי מופיע באירועי הקהילה בזיכרון יעקב ,בפסטיבל לה סטרדה , מייצג את הקונסרבטוריון בכנסי משרד החינוך ובקונצרטים רבים.
אנסמבל הנבל אלה
בהדרכת אלאונורה סושנסקי
בקונסרבטוריון זכרון יעקב הוקמה לפני 7 שנים מחלקה לנבל בהדרכתה של הנבלאית אליאונורה סושנסקי . כיום לומדים במחלקת הנבל 25 תלמידים .
מיד אח"כ נוסד אנסמבל הנבל אלה. באנסמבל משתתפות מספר נגניות צעירות ורציניות בגילאי 10 -17. יחד ולחוד הן מנגנות באופן קסום בכל אירועי הקהילה בזכרון יעקב . הופיעו בטקסי יום השואה . באירועי הקיץ לקהילה במדרחוב הציורי בזכרון יעקב.
באירועי החגים השונים . ומופיעות לאוכלוסיות הוותיקות בזכרון יעקב.
האנסמבל משתתף בכנסים ארציים . בפסטיבל הנבל הבינלאומי , בפסטיבל הנבל הישראלי . בפסטיבל אבו גוש היוקרתי ובפסטיבל לה סטרדה בזכרון יעקב.
הבנות השתתפו בתחרות הנבל הישראלית ואחת המשתתפות זכתה במקום השלישי והמכובד.
אנסמבל הכינור הצעיר והייצוגי
בהדרכת אווה עמית
אנסמבל הכינור של קונסרבטוריון חושף בפעם הראשונה תלמידי כלי הקשת הצעירים לחוויה מיוחדת של נגינה יחד עם תלמידים נוספים בטווח בני גילם, האנסמבלים אוגדים בתוכם כ8- תלמידים כל אחד, באנסמבל הצעיר נמצאים כולם בשנותיהם הראשונות של לימודי הנגינה. ובאנסמבל הייצוגי משתתפים הנגנים המתקדמים יותר . הנגינה באנסמבל טווה חברויות ראשוניות המזמינות את התלמידים להיות חלק ממשפחת הקונסרבטוריון באופן חם ועוטף, ובמקביל גם להקשבה הדדית ולשיתוף פעולה מוסיקלי
אנסמבל הקלרינטים
בהדרכת חגי בר טל
אנסמבל הגיטרות
בהדרכת סרגיי כץ
אנסמבל המתופפים
בהדרכת מרק וולוך
האנסמבל הקולי הצעיר